Over Remco

Een carrière in de muziek was voor Remco vanzelfsprekend; muziek was zijn grote passie, zodat eventuele andere interessen verbleekten. Het verlangen om de muziek op te dragen aan Hem die de muziek gemaakt heeft, bracht hem bij de gospel. De eerste stap in deze richting werd gezet toen hij werd gevraagd het jongerenkoor 'Jedaja' uit Epe te dirigeren en te begeleiden.

Tegelijkertijd zat Remco op het Conservatorium in Zwolle, met als hoofdvak Piano Lichte Muziek en Zang als bijvak. In de loop der jaren ging hij steeds meer jongerenkoren begeleiden en dirigeren en begon hij ook zelf te componeren. Zijn composities kon hij op de repetitieavonden van de diverse koren uitproberen.

In 1994 zette Remco twee belangrijke stappen voor zijn carrière. Hij besloot zijn composities voor te leggen aan uitgeverij Unisong Music, en als solist mee te doen aan de EO-talentenjacht met het zelf gecomponeerde nummer 'Hold me'. Beide acties waren een succes, zijn muziek werd uitgegeven en hij won de talentenjacht. Mede hierdoor was Remco steeds vaker te beluisteren in het land, op radio en op TV.

In 1997 bracht Remco de CD 'We will love Him' uit, waarop 4 van zijn koren zijn composities ten gehore brengen. Remco dirigeert de koren en zingt alle solo's.

In 2000 kwam Remco's eerste solo-CD 'Alone and yet' uit, in 2001 gevolgd door 'See if I care'. Op deze CD introduceert Remco het Centre Gospel Choir, een gedreven groep zangers met een prachtige sound. Dit koor zal vaker te horen zijn, zowel op Remco's toekomstige CD's als ook op diverse van zijn optredens.

Met de CD 'De kracht van Uw liefde' brengt Remco in 2003 een lang gekoesterde wens in vervulling. Al lang zocht hij naar de juiste vorm om de hem zo dierbare 'oude' Nederlandse liederen vast te leggen. Gecombineerd met nieuwe, eigen Nederlandstalige nummers, heeft hij die vorm gevonden.

Zowel in de kleinst denkbare bezetting (zichzelf begeleidend op de piano), als in samenwerking met bijvoorbeeld het Metropole Orkest, brengt Remco zijn composities ten gehore. Zijn liederen worden graag gezongen door diverse jongerenkoren en ook steeds meer gemengde koren beginnen zijn werk te ontdekken.

Lees meer over

Twitter

Word vrienden op Facebook: Inschrijven voor de nieuwsbrief:
Copyright 2024 © Shadach Music B.V.    |    website: Devenz Internetprofessionals